TUFUAB XII. Teknik Sempozyumu 24 - 26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi.

1989 yılından bu yana düzenlenmekte olan Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) Teknik Sempozyumu’nun XII.’si 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde başarılı bir şekilde düzenlenmiştir.

 

Teknolojideki gelişmelere paralel olarak hızla gelişen Fotogrametri ve Uzaktan Algılama teknolojileri günümüzde birçok disiplin tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. TUFUAB; bu gelişmeleri yakından takip eden, uygulayan ve geliştiren bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve bilgilendirme sempozyumları düzenlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, XII. Teknik Sempozyum’da Fotogrametri ve Uzaktan Algılama teknolojilerinin yanı sıra, bu teknolojiler ile bütünleştirilmiş Coğrafi Bilgi Sistemleri alanındaki uygulama ve gelişmelere yer verilmiştir. Bununla birlikte, her geçen gün hayatımızın her alanında sıklıkla karşılaştığımız derin öğrenme ve yapay zeka konuları üzerinde de durulmuştur.

 

TUFUAB XII. Teknik Sempozyumu’nda ilk iki gün boyunca 377 si kayıtlı olmak üzere toplam 500 ün üzerinde katılımcı yer almıştır. Sempozyumun üçüncü gününde ise Divriği Ulu Camii, Cam Teras ve Tarihi Divriği Konakları’nı içeren bir de gezi düzenlenmiştir. Diğer taraftan, ISPRS Başkanı’nın sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılım sağlaması, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Uzay Sistemleri ve Araçları Daire Başkanlığı tarafından TUA'da yürütülen ülkemizin uzay faaliyetlerinin ilk ağızdan katılımcılara aktarılması, AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürlüğü tarafından sunulan 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş ve 20 Şubat 2023 Hatay merkezli depremler esnasında Türkiye Afet Müdahale Planları’nın uygulanmasına yönelik sunumların gerçekleştirilmesi ve sempozyumda planlanmış 4 adet “Deprem” başlıklı oturumlarda afet öncesi ve sonrası yapılacaklara yönelik faaliyetlerin tartışılması sempozyumun önemini daha da artırmıştır. Bunlara ilaveten sempozyum ile ilgili gelişmelerin ulusal basına da yansımış olması; uzaktan algılama, fotogrametri ve CBS’nin daha geniş kitlelere ulaşması ve farkındalık yaratması bakımından sempozyumun yaygın etkisini artırmıştır.

 

Haberler için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız.

 

Haber 1.

 

Haber 2.

 

Sempozyuma ilişkin ayrıntılar için buraya tıklayınız.

 

Prof. Dr. Tarık TÜRK

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı